Jaaroverzicht

Hoogtepunten 2023

Het jaar 2023 was een meer dan dynamisch jaar voor NLW. Samen met onze collega's, partners, klanten en gemeenten zijn we in staat gebleken om te blijven bouwen aan een gezond toekomstbestendig bedrijf. Onze nieuwe werkprocessen op de productievloer zorgden voor meer efficiency en meer helderheid voor onze medewerkers en onze jobcoaches en accountmanagers slaagden erin meer collega’s passend werk te bieden bij onze klanten. Die klanten gaven ons op hun beurt eind 2023 een heel mooi rapportcijfer. Alle reden dus om met enige trots terug te kijken naar 2023 en een blik vooruit te werpen naar de toekomst.

We hebben een aantal nieuwsberichten voor je op een rij gezet.

Bekijk de resultaten van ons klantonderzoek

Mooie resultaten klantonderzoek

We zijn verheugd om de uitkomsten van ons recente klantonderzoek te delen.

NLW Groep streeft er, zoals elk bedrijf, continu naar om zijn klanten tevreden te stellen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze dienstverlening heeft een score van 7,4 behaald, terwijl de kwaliteit van onze medewerkers zelfs met een 7,6 werd beloond. Dit is een prestatie waar we trots op zijn!

Het onderzoek benadrukt het belang van betrouwbaarheid voor onze klanten, we streven er voortdurend naar om hieraan te voldoen. Daarnaast hechten onze klanten veel belang aan de vaardigheden van onze medewerkers, dat deze aansluiten bij de werkzaamheden. Onze leidinggevende en onze staf werken iedere dag weer aan de arbeidsontwikkeling van onze medewerkers, waardoor we kunnen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten.

NLW Groep blijft zich inzetten om de verwachtingen van zijn klanten te overtreffen en een positieve impact te hebben op een inclusieve samenleving. We kijken ernaar uit om samen met u verder te groeien en te verbeteren.

Bekijk de bovenstaande infographic voor de belangrijkste inzichten van ons klantonderzoek.

Nieuwsberichten

Maart

Onze Loods transformeert naar leren en werken

Begin 2023 heeft locatie Onze Loods in Horst een flinke update gehad. Sinds begin februari hebben zij de transitie gemaakt naar een leerwerk omgeving.

Teamleider Ron Duivenvoorden: “Samen met het team hebben we wat aanpassingen gemaakt zoals vloer, deur en wand markering. Er is nu een duidelijke scheiding tussen de verschillende werkplekken en bijvoorbeeld de tussenopslag. Bij binnenkomst is een prikkelarme omgeving gerealiseerd. In de hal is ruimte voor verpakken/samenstellen/assembleren en de leerwerkplekken. We zijn klaar voor de toekomst!”

Afhankelijk van de werkzaamheden wordt de tafelverdeling aangepast. Het team heeft verschillende vaste werkzaamheden. Ron: “We zijn trots op de stappen die zijn gezet, ik stel dan ook graag het team van Onze Loods aan jullie voor! Hopelijk zien we elkaar snel een keer in Onze Loods in Horst.” 

Maart

Certificaat 'Digitaler naar Werk' voor 24 collega’s

Vierentwintig deelnemers aan de cursus ‘Digitaler naar werk’ ontvingen maandag 13 maart een welverdiend certificaat uit handen van burgemeester Leontien Kompier. Tijdens de cursus kwam het werken op een laptop of het maken van een presentatie aan bod. Een mooi project dat de zelfredzaamheid van medewerkers op het werk en in de maatschappij versterkt.

Een van de deelnemers aan de cursus is Mike van de Corven, gedetacheerd bij Dolmans Landscaping. “We hebben een nieuwe app voor het registreren van uren en het aanvragen van verlof. Met deze training kan ik daar nog makkelijker mee werken. Ook verwacht ik in de toekomst dat we meer met tablets gaan werken, straks kan ik andere collega’s daarbij helpen.”

NLW Groep was als een van de zes sociaal ontwikkelbedrijven geselecteerd om deel te nemen aan de pilot van Stichting Lezen en Schrijven. De uitvoering is een mooie samenwerking tussen verschillende partijen. Zo faciliteerde voetbalvereniging SV Venray de locatie en zijn de lessen verzorgd door BWorkz. In de toekomst zal ook Venray Beweegt aanhaken met trainingen over bewegen en gezondheid. Een deel van de collega's volgde de training intern. 

Juli

Dansen en feesten tijdens de NLW BBQ 

Op donderdag 14 september organiseerden de personeelsverenigingen samen met NLW een feestelijke BBQ in Panningen. DJ’s Arie Jacobs en Patrick Janssen openden de middag met gezellige muziek. Daarna nam zangeres Neppie Kraft het over met een spetterend liveoptreden. Ward Verkuylen, “We kijken terug op een geweldige NLW BBQ, een erg leuke sfeer en heerlijk eten: dat smaakt naar meer!” 

Juli

Een plek vinden waar je gelukkig kunt zijn

Janneke Kunen (45) kwam in juni 2016 in dienst bij Westrom als productiemedewerker. Daarvoor werkte ze bij NLW Groep in Panningen.

Na een paar vervelende gebeurtenissen in haar leven maakte Janneke de balans op. Haar conclusie? Om gelukkiger te worden moet ik wat veranderen in mijn leven. Eén daarvan is dat ze teruggaat naar haar roots. Sinds 3 juli is Janneke weer aan de slag bij NLW.

September

Medewerkers ontvangen complimenten van Franse klant

Onlangs zijn medewerkers werkzaam voor Unicover verrast met een persoonlijke videoboodschap uit Frankrijk. Voor een Franse klant, Bonaloca, maken we menumappen voor Disneyland Parijs.

Accountmanager Unicover Ron Geurts: "We horen steeds meer positieve geluiden over het werk wat we doen. Er wordt goed gecommuniceerd tussen ons team en mensen van Unicover. Dit zorgt er voor dat ze heel tevreden zijn over het proces en de resultaten. Ook de klanten van Unicover zijn tevreden. Claire, de contactpersoon van Bonaloca, gaf eerder dit jaar al aan dat ze graag NLW willen bezoeken. Helaas was dat niet haalbaar, vandaar dat ze een video hebben opgenomen."

Op de video zien we het team van Bonaloca. De oprichtster van het bedrijf, Claire: "We willen jullie bedanken voor het geweldige werk dat jullie voor ons doen, en in het bijzonder voor Disney. We weten dat het heel veel werk was. En natuurlijk ook voor het werk dat jullie in het verleden voor ons hebben gedaan. We waarderen het heel erg. Hopelijk kunnen we een volgende keer naar Nederland komen om jullie in persoon te ontmoeten. Kortom, we willen jullie heel graag bedanken: dankjewel!!"

De afdeling van Peter van Moorsel is verrast met vlaai en een leuke Mickey-knuffel! Speciaal voor de collega’s die hebben gewerkt aan de order heeft Bonaloca een sleutelhanger opgestuurd. Een mooi aandenken aan de bijzondere opdracht voor Disneyland Parijs. 

Oktober

Ward op pad met postbezorger Ronald

Een jas, fietstassen en een pet... check! De werkdag van directeur Ward Verkuylen begon op een frisse ochtend in oktober net even anders dan normaal. Om 8 uur stond hij op uitnodiging van Ronald de Vries klaar om mee te helpen met zijn dagelijkse postbezorgroute.

Ronald werkt al jaren met veel plezier voor NLW en de post. Onlangs vierde hij zijn 25-jarig jubileum. Daar ontmoette hij Ward. Ronald: "Ik had gehoord van 'Oppe Koffie', momenten waarop medewerkers op de koffie kunnen bij de directeur. Ik dacht, dat kan ook andersom!" Ronald nodigde Ward uit om mee op route te gaan, waarop hij instemde.

Na het sorteren van de post en een kop koffie, stapte ze op de fiets om de wijk in te gaan. Tijdens de route liep niet alles volgens plan, Ward verwisselde per ongeluk twee enveloppen. Ward: “Samen met Ronald op de fiets de post bezorgen was voor mij een heel leerzame ervaring. Wat heeft die man een stratenkennis! Tot tweemaal toe vergiste ik me: ik verwisselde de post van twee buren…{schaamrood} Gelukkig kon ik mijn fout herstellen omdat de mensen thuis waren. Ronald legde hen uit: ‘Hij is mijn stagiair, hij moet het vak nog leren’. Wat hebben we gelachen!”

Ronald heeft genoten van ochtend: “Ik had nooit verwacht dat het er ook echt van zou komen. Het was erg gezellig en een hele leuke ervaring.”

Oktober

Ombudsman bezoekt NLW

De Nationale Ombudsman bezocht sociaal ontwikkelbedrijf NLW in Noord-Limburg. De Ombudsman deed een ‘Limburgtour’ en bezocht naast NLW diverse andere bedrijven en instellingen in de provincie. 

Om de delegatie van de Ombudsman een zo representatief mogelijk beeld te geven, sprak zij met een medewerker, werkzaam op een productielocatie van NLW, en haar werkleider, NLW’s teamleider arbeidsontwikkeling, een jobcoach en NLW’s directeur. Uiteraard liepen de medewerkers van de Ombudsman ook langs diverse werkafdelingen en gingen zij in gesprek met de medewerkers. 

NLW liet met drie korte filmpjes zien wat het bedrijf in drie verschillende vormen toevoegt aan de arbeidsmogelijkheden van zijn doelgroep medewerkers. Merendeels bij reguliere bedrijven en instellingen in Noord-Limburg en - waar dat de betere optie is - bij NLW zelf. De medewerkers van de Ombudsman reageerden enthousiast op de ontmoetingen met medewerkers en hadden door het bezoek een beter beeld van de mogelijkheden en dilemma’s van sociaal ontwikkelbedrijven in Nederland, bijvoorbeeld over de moeizame instroom van nieuwe cliënten en de lastige keuzes waar gemeenten voor staan. Maar ook over de niet aflatende inzet van de arbeidsontwikkelbedrijven om het beste resultaat te bereiken voor zijn medewerkers.

Oktober

Geslaagde eerste editie Meet & Match!

Op donderdag 5 oktober vond de eerste editie plaats van Meet & Match. Het evenement, georganiseerd door Onze Loods, maakte het mogelijk voor werkzoekenden en werkgevers uit de regio om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten.

Door het hele pand stonden tafels opgesteld waar werkgevers zich konden presenteren. Werkzoekenden werden geïnformeerd over het werk en de mogelijkheden. Vele contactgegevens zijn uitgewisseld, wat heeft gezorgd voor een succesvolle middag.

Voorafgaand aan de Meet & Match was er gelegenheid voor werkgevers om ervaringen uit te wisselen tijdens een presentatie en gaven de initiatiefnemers een rondleiding door Onze Loods. Imke Verbruggen, gemeente Horst aan de Maas: "Onze Loods is een plek waar iedereen zich thuis voelt en de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Denk aan begeleid werken, een taalcursus of een luisterend oor tijdens een gezamenlijk diner. Inwoners kunnen ook aan het werk bij werkgevers uit de regio. Onze Loods ondersteunt werkgevers met advies, training en begeleiding."

Meet & Match is een initiatief van Onze Loods, een samenwerking tussen NLW Groep, Rendiz en de gemeente Horst aan de Maas. 

December 

Samenwerking ICS en NLW versterkt inclusieve werkgelegenheid in Noord-Limburg

NLW arbeidsontwikkeling is een samenwerking aangegaan met ICS Groep facilitaire dienstverlening. Daarmee benadrukken beide bedrijven hun inzet voor inclusieve werkgelegenheid en werk voor mensen met een arbeidsbeperking. De vernieuwde samenwerking tussen ICS en NLW omvat praktische initiatieven om schoonmaakwerk inclusief te maken. Daarnaast ondersteunen ze de professionele ontwikkeling van de betrokken medewerkers.

Met zogenaamde inclusieve werkplekken creëert ICS extra werk voor NLW-medewerkers. Door opleiding en training kunnen NLW-medewerkers hun vaardigheden verbeteren en zich kwalificeren voor de snel veranderende arbeidsmarkt. Met behulp van job coaching verloopt het werk soepel en biedt NLW individuele ondersteuning aan de bij ICS gedetacheerde medewerkers.

Foto: ICS Groep